علی اکبر ملکوتی، مدیر بهره برداری از تأسیسات شهری آبفای تهران در گفتوگو با مهر عنوان کرد: در هفته گذشته پیک لحظهای از ۵۲ هزار لیتر بر ثانیه گذر کرد و میزان مصرف بیشتر از پیک تابستان هم مصرف بیشتری داشتهایم.
ملکوتی ادامه داد: در این شرایط لازم است که شهروندان مدیریت مصرف را پیش بگیرند و استفاده از آب شرب را برای مصارف غیر ضروری پرهیز کنند، تجربه سه سال خشکسالی پیاپی باعث شده که بخشی از ذخیره آب شرب در پشت سدها کاهش پیدا کند.
ملکوتی با اشاره به اینکه در مقایسه با مدت مشابه ۸۷ میلیون متر مکعب کمبود منابع سطحی را داریم، یعنی حجم ذخیره آب پست سدها کاهش پیدا کرده است. میزان بارندگی از ابتدای سال آبی تا کنون به عبارتی از ابتدای مهر ماه در حوزه آبریز سدهای تأمین کننده آب شرب تهران داشتیم حدود به ۱۰۳.۵ میلی متر است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۵ درصد کاهش داشته است و در مقایسه با متوسط بلند مدت حدود ۳۲ درصد کاهش داشته است. همین امر منجر شده تا شهروندان در جریان قرار بگیرند که منابع آبی تهران محدود است.
مدیر بهره برداری از تأسیسات شهری آبفای تهران خاطر نشان کرد: منابع آبی مانند سایر انرژیها نظیر گاز و برق به راحتی خارج از حوزه قابل انتقال نیست در نتیجه باید رفتاری که نسبت به آب شرب را داریم تغییر داده تا از این طریق بتوانیم منابع آبی را حفظ کنیم.
ملکوتی ادامه داد: در صورتیکه منابع آبی را حفظ کنیم در تابستان که پیک مصرف است میتوانیم از این منابع ذخیره شده استفاده کرده و با محدودیتی مواجه نمیشویم.
به گفته این مقام مسئول تا کنون روان آب ناشی از آب شدن برفها برای ذخیره در پشت سدها را نداشتهایم به همین دلیل منابعی که در حال حاضر وجود دارد را باید مدیریت کرد.
وی تشریح کرد: مصرف در طول هفته بالای ۴۷ هزار لیتر است ولی در پیکهای مصرف بالای ۵۰ هزار لیتر میرود. و با توجه به اینکه در آستانه نوروز قرار داریم افزایش مصرف به دلیل خانه تکانی ما درخواستمان از شهروندان این است که برای مصارف غیر ضروری از آب شرب استفاده نکنند و روشهای جایگزین را پیش بگیرند. در شرایطی که ما با بحران آب روبرو هستیم استفاده از آب شرب برای شستوشوی مشاع حیات و….. منطقی نیست. زیرا منابع ارزشمندی هستند که محدودیتی برای مخازن سدها نیز وجود دارد.
ملکوتی با اشاره به اینکه در آستانه روزهای پایانی قرار داریم و در این شرایط مصرف افزایش پیدا میکند توضیح داد: در این روزها افزایش مصرف وجود دارد ولی با کمک شهروندان و مدیریت از سوی آنان مصرف کاهش پیدا کرده و شبکه آب میتواند به صورت پایدار فعالیت کند.
وی ادامه داد: بحث بد مصرفها بر اساس قانونی که در دستور کار قرار دارد برخی از این مشترکین تغییر رویه دادند و در طبقات پایینتر مانند پر مصرف و حتی الگوی مصرف قرار گرفتند بر اساس سیاستهایی که وجود دارد ابتدا به مشترکان بد مصرف اخطار داده میشود و در صورت عدم کنترل مصارف اعمال محدودیت طی ساعتهایی از روز برای آنها در نظر گرفته میشود.
مدیر بهره برداری از تأسیسات شهری آبفای تهران توضیح داد: بهمن ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد از مشترکانی که بالای الگوی مصرف یعنی ۲۸ متر مکعب مصرف ماهانه داشتهاند به طبقات پایین کاهش پیدا کردهاند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0