تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
کد خبر : 3370

توسعه نیروگاه‌های زیست توده در دستور کار

توسعه نیروگاه‌های زیست توده در دستور کار

متنوع‌سازی سبد سوخت واحدهای نیروگاهی یکی از مهمترین نیازهای صنعت برق است تا بتواند زمینه کاهش وابستگی به گاز طبیعی را فراهم کندو مشکلاتی نظیر تأمین برق در فصل زمستان تکرار نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، متنوع‌سازی سبد سوخت واحدهای نیروگاهی یکی از مهمترین نیازهای صنعت برق است تا بتواند زمینه کاهش وابستگی به گاز طبیعی را فراهم کرده و مسائل پیش‌آمده نظیر مشکلات تأمین برق در فصل زمستان تکرار نشود.

با توجه به رویکرد یاد شده یکی از مهمترین شیوه‌های متنوع‌سازی سبد سوخت، توجه به نیروگاه‌های تجدیدپذیر است، در این راستا ممکن است با یادآوری کلیدواژه نیروگاه تجدیدپذیر، همه به فکر نیروگاه‌های بادی و خورشیدی بیفتند اما یک نوع نیروگاه تجدیدپذیر که می‌تواند آثار مطلوب گسترده‌ای برای کشور ما به همراه داشته باشد، نیروگاه‌های بیوگاز هستند.

افزایش روزافزون پسماندها اعم از جامد یا مایع و امکان تولید گاز از این مواد، با توجه به سهولت فناوری و ساخت نیروگاههای بیوگاز، سبب شده است که احداث این چنین نیروگاه‌هایی در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گیرد.

زیست توده چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیا

طبق بروزترین آمار ارائه شده از آژانس بین‌المللی انرژی، در جهان سالانه حدود ۷۴ میلیون تن گاز متان از فضولات دامپروری و ۴۰ میلیون تن از این گاز تنها از زباله‌های شهری خود به خود تولید و در جو پراکنده می‌شود، در حالی که جمع آوری این مواد زائد و تولید گاز متان با استفاده از مکانیزم‌های خاص علاوه بر کاهش گازهای گلخانه‌ای و کمک به حفاظت از محیط زیست، سود آوری خوبی برای صاحبان صنایع به وجود بیاورد.

زیست توده، سهم بزرگی در میان دیگر انواع منابع انرژی‌های نو دارا می‌باشد بطوری‌که پس از ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی، چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیا است.

این منبع حدود ۱۴ درصد از انرژی اولیه جهان را تأمین می‌کند و در حال حاضر بیش از ۱۱.۵ درصد از انرژی اولیه جهان توسط منابع زیست توده تأمین خواهد شد.

نیروگاه زیست توده فاضلاب تهران آماده تزریق برق به شبکه

به گزارش مهر، ساخت نیروگاه‌های برق با استفاده از منابع زیست توده که به نیروگاه‌های بیوگاز معروف است، در ایران نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. در این راستا مطابق اطلاعات ماهانه صنعت آب و برق، هم اکنون ۷ نیروگاه زیست توده با فناوری‌های متفاوت در ایران حدود ۱۴ مگاوات برق تولید می‌کنند.

در این راستا، رضا صمدی، مدیرکل دفتر ارزیابی فنی، اقتصادی و زیست‌محیطی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق گفت: این سازمان برنامه‌ای را به‌منظور شناسایی و رفع مشکلات نیروگاه‌های موجود و همچنین احداث نیروگاه‌های جدید به ظرفیت حداقل ۴۰۰ مگاوات ساعت در دستور کار قرار داده است.

با توجه به برنامه دولت برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و توجه به نیروگاه‌های زیست، توده، یکی از مهمترین واحدهای زیست توده در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسیده و آماده افتتاح است. در این راستا، نیروگاه بیوگاز فاضلاب تهران با ظرفیت ۲.۴ مگاوات برای تولید برق و حرارت با سرمایه‌گذاری ۳ میلیون دلاری آماده تزریق برق به شبکه سراسر کشور است.

با توجه به افتتاح این پروژه پیش‌بینی می‌شود، طی سال‌های آتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر با سرعت ویژه‌ای ساخته و زمینه متنوع‌سازی شبکه برق کشور مهیا شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.