علیرضا ورناصری عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره رشد ۸ درصدی اقتصادی کشور در بهار ۱۴۰۲ و تأثیر به سزای تجارت نفت و گاز در این رشد اقتصادی گفت: اخیراً بانک مرکزی ایران و مرکز آمار رشد اقتصادی فصل بهار ۱۴۰۲ را منتشر کردند که طی آن رشد اقتصادی با احتساب نفت در بهار امسال ۷.۹ درصد بوده است. این در حالی است که رشد اقتصادی در این بازه زمانی بدون احتساب نفت، ۶.۱ درصد برآورد میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد: دولت سیزدهم راهی را در زمینه بازطراحی تجارت انرژی در حوزه نفت و گاز در پیش گرفته که مزیتهای زیادی برای ما در داخل و خارج از کشور داشته است.
ورناصری در ادامه بیان کرد: ایران با پیگیری سیاست خنثیسازی حداکثری تحریمهای حوزه تجارت نفت و گاز توانسته است با رویکرد نوین و بازطراحی اساسی در سیاستهای تجارت انرژی خود به بازارهای جدید و غیرقابل تحریمی برسد.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: تصمیم به ایجاد یک باز معماری جدید در حوزه سیاستهای تجاری بخش انرژی گرفت و از همین رو نیز توانستیم بعد از مدتها، بدون تکیه بر بازارهای سنتی، بازارهای جدیدی برای تجارت انرژی کشور ایجاد کنیم که این موضوع، مهمترین نقطه کلیدی در جهت تبدیل شدن ایران به محور توسعه و رشد اقتصادی کشور است.
ورناصری ادامه داد: ایران با تکیه بر ظرفیت شرکتهای نفتی دانش بنیان، علاوه بر صادرات خدمات و تجهیزات در حوزه پالایشگاههای ایران، نفت خام خود را نیز به این پالایشگاههای نوسازی شده صادر کرده و تجارت نفت خام خود را گسترش داد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: دولت و وزارت نفت متفاوت از قبل وارد شدند و توفیقات خوبی در بخش تجارت نفت و گاز داشتند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: تمرکز بر بازار سازی جدید و ایجاد تقاضای جدید در بازار با تکیه بر فعال کردن ظرفیت مستهلک شده پالایشگاهی در نقاط مختلف دنیا نظیر آفریقا و همچنین آمریکای جنوبی و همچنین حرکت به سمت تنوع مبادی صادراتی از طریق بازاریابی نوین در زمینه مینی ریفاینریها شرق آسیا توانسته میزان صادرات خود را به رقم بیسابقهای بعد از آغاز دوباره تحریمها در سال ۲۰۱۸ برساند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: این اقدام در از سال گذشته در حوزه داخل هم شروع شده که گام بزرگی بوده و باعث توسعه صنعت میشود و باعث میشود سرمایههای سرگردان حوزه صنعت هم در این حوزه سرمایه گذاری شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0