تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
کد خبر : 8046

همایش «دسترسی مردم به معاضدت قضایی در پرتو تعامل قوه قضاییه و کانون وکلا»

دسترسی مردم به عدالت قضایی و توسعه آن در اسناد بالا دستی

دسترسی مردم به عدالت قضایی و توسعه آن در اسناد بالا دستی
همایش «دسترسی مردم به معاضدت قضایی در پرتو تعامل قوه قضاییه و کانون وکلا» در مجتمع شهید بهشتی با حضور جوهری مدیر کل آموزش قوه قضاییه، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران، حبیب زاده مومن رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد

به گزارش اقتصادی برتر-جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه، در این مراسم گفت: قضات بر اساس ماده ۱۹۹ قانون آیین دادرسی مدنی نمی‌توانند برای طرفین پرونده تحصیل دلیل کنند و باید متناسب با اصل تناظر بی طرف باشند که واحد معاضدت قضایی می‌تواند این به اصطلاح خلا را با معرفی وکلای معاضدتی پر و به اجرای عدالت کمک کند.

وی با بیان اینکه شکات، خواندگان و خواهان پرونده‌ها باید بتوانند وکیل داشته باشند، افزود: طرفین پرونده باید بتوانند خدمات مشاوره حقوقی را دریافت کنند و تنها به متهمان اختصاص نداشته باشد.

مدیرکل آموزش قوه قضاییه گفت: وکلای کانون وکلای دادگستری مرکز در اصلاح ذات البین خصوصا در پرونده‌های خانوادگی می‌توانند بسیار کمک کننده باشند و دعاوی را به صلح و سازش ختم کنند.

حبیب زاده مومن، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در این مراسم گفت: توسعه عدالت، یک ارزش جهانی است. در تمام دنیا انگاره و تفکر این است که به عدالت برسیم. همان نگاهی که خداوند نیز وقتی پیامبران را مبعوث کرد یکی از وظایف آنها را گسترش عدل قرار داد.

وی افزود: دسترسی مردم به عدالت قضایی و توسعه آن در تمام اسناد بالا دستی دستگاه قضا مورد توجه قرار گرفته و ارائه معاضدت قضایی نیز در رسیدن به این هدف بسیار کمک کننده است.

حبیب زاده با بیان اینکه عدالت برای همه است و تنها به اغنیا اختصاص ندارد، گفت: وکیل قسم می‌خورد پشتیبان و پاسدار قانون باشد. معاضدت قضایی ویترین کانون وکلای دادگستری مرکز است و افتخار می‌کنیم که در کنار سایر بخش‌ها به اجرای عدالت کمک می‌کنیم.

باقری، رئیس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز در این مراسم بیان کرد: ۳۷ دفتر در استان تهران در مراکزی همچون دادسراها، مجتمع‌های حقوقی و ۳ دفتر در زندان اوین، زندان قرچک ورامین و کمیته امداد و انجمن بیماری‌ام اس داریم و در دفتر مرکزی اداره معاضدت نیز مشاوره‌های حقوقی به مردم ارائه می‌شود.

وی افزود: در اداره معاضدت قضایی کانون وکلای مرکز ۷۰۰ وکیل به صورت رایگان و داوطلبانه خدمات مشاوره حقوقی را به مردم ارائه می‌کنند.

رئیس اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: ۱۷۴ هزار مراجع در طول یک سال به افراد متخصص حقوقی مراجعه کردند و مشاوره گرفتند. یک کمیسیون تسخیری داریم که در سال بیش از ۵ هزار وکیل تسخیری در اختیار کسانی که پرونده کیفری داشتند، قرار داد.

صدری خانلو، نائب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز در این مراسم گفت: وظیفه وکلا دفاع از حقوق مردم و حمایت از حقوق مظلوم در مراجع قضایی است، جوهره و ذات این شغل جنبه دفاعی و حمایتی دارد لذا در اصل ۳۵ قانون اساسی داشتن وکیل را حق اصحاب پرونده دانسته است.

وی افزود: یکی از مولفه‌های حقوق شهروندی داشتن حق انتخاب وکیل است و مراجع قضایی نیز تکلیف دارند این حق را برای اصحاب پرونده بویژه متهم فراهم کنند.

نائب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: کانون وکلای دادگستری مرکز علاوه بر اینکه یک وظیفه صنفی دارند یک مسئولیت اجتماعی هم دارند که نسبت به آگاهی مردم در امور حقوقی تلاش کنند. کانون وکلا برای افراد بی‌بضاعت و معسر وکیل معرفی می‌کند که با این دیدگاه متوجه می‌شویم کانون وکلا یک مسئولیت اجتماعی برعهده دارد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.