این روزها بازار سکه، طلا و رمزارز با افزایش قیمت ارزهای عمده بویژه دلار دوباره پر رونق شده و بیشتر مردم که اندکی پس انداز بانکی دارند، به دنبال این هستند که با روش هایی چون خرید فلزات گرانبها از سرمایه های خود در برابر تکانه های اقتصادی بخصوص در ماههای پایانی سال حفاظت کنند و از آنجا که برای خرید مصنوعات طلا باید هزینه های جانبی دیگری چون اجرت و مالیات بپردازند، به خرید طلای آب شده روی آورده اند.
فروشندگان طلای آب شده در بازار هم با این ایده که مشتری هزینه اضافی بابت طلا نمی پردازد، مردم را راضی کرده اند که به خرید این نوع طلا روی بیاورند به طوری که تقاضا برای طلای آب شده در بازار در سال های اخیر رشد یافته است.
در این میان کسانی که به دنبال سودجویی و ناآگاهی از مشتریان خود هستند تا از آنها سوء استفاده کنند، از تمامی روش های مختلف حتی تقلب برای رسیدن به مقصود استفاده می کنند تا بتوانند از این نمد برای خود کلاهی بدوزند و سود فراوانی کسب کنند.
موضوع طلا و فلزات گرانبها در نوع خود از قدیم الایام محل بحث بوده است و خود صنف طلافروشان برای اینکه مصنوعه دارای شناسنامه مشخص باشد، اقدام به ارایه یک برگه شناسایی با نام فاکتور یا درج نام بر روی مصنوعه و تعدادی عدد به عنوان اعدادی با تعریف جهانی می کردند.
این سند به عنوان گواهی اصالت کالا عمل کرده و در صورت بروز اختلاف یا نیاز به فروش مجدد، به عنوان مدرکی معتبر مورد استناد قرار میگیرد. در مقابل، معاملات بدون فاکتور، مصرفکنندگان را در معرض خطرات گوناگونی قرار میدهد.
بازار طلای آب شده نیازمند قاعده است
بر همین اساس محمد کشتی آرای عضو اتحادیه طلا و جواهر درباره معاملات طلای آب شده چه در واحدهای صنفی و چه بصورت آنلاین به خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: داد و ستد تابع مقرراتی است، یعنی وقتی می خواهید به پزشکی برای درمان بیماری مراجعه کنید، پیش از مراجعه اول تحقیقاتی درباره بیمارستان و پزشک انجام می دهید تا نسبت به درمان خود مطمئن شوید، بنابراین سرمایه گذاری روی طلا نیز موضوع مادی مهمی است که باید پیش از سرمایه گذاری، درباره آن تحقیقات گسترده ای انجام شود.
کشتی آرای با اشاره به اینکه تورم زیادی طی سال های گذشته در کشور وجود داشته است، گفت: با این وجود مردم به دنبال تبدیل سرمایه های خود به طلا هستند و امروز کسانی وجود دارند که می خواهند از نیاز مردم سوء استفاده کنند و با ایجاد تشکیلات و تبلیغات اغوا کننده، بسیاری از کسانیکه که تحقیقات زیادی درباره این موضوع ندارند را تحت تاثیر قرار می دهد و فریب می دهند.
وی با بیان اینکه این خود مردم هستند که باید درباره خرید از یک واحد صنفی حواسشان جمع باشد و استعلام های دقیق از آن واحد را بگیرند، تصریح کرد: برای معرفی و تایید هیچ کدام از واحدهایی که در بخش خرید و فروش طلای آب شده هستند، صنف ورود پیدا نمی کند.
ایجاد رسته طلای آب شده، چالشی بزرگ برای بازار طلا در آینده خواهد بود
عبادالله محمدولی کارشناس صنعت طلا و جواهر درباره فروش طلای آب شده در حاشیه بازار طلا به ایرنا اظهار داشت: در جامعه کنونی به دلایل مختلف رویکرد بازار تغییر کرده و از خرید زیور آلات به خرید سکه و طلای آب شده رفته است.
وی یادآور شد: در دوره ای خرید سکه رونق داشت اما چون اکنون حباب دارد، تمایل مردم به خرید طلای آب شده بیشتر شده است.
محمدولی خرید و فروش طلای آب شده را نسبت به زیور آلات باعث کمک به حفظ بنگاه تولیدی، دانست و با برشماری دلایل آن ادامه داد: بانک مرکزی در دهههای قبل برای مدیریت ذخایر طلا در کشور از طریق بانک های عامل اجازه فروش شمش و واگذاری آن به بخش خصوصی و تولیدکنندگان را صادر می کرد و ساماندهی بازار را بر عهده داشت به طوری که تولیدکنندگان برای خرید شمش به بانک عامل مراجعه می کردند.
این فعال بازار طلا افزود: بانک ها نیز برای فروش شمش اطلاعات خریداران را در اختیار داشتند و مشخص بود که هدف از خرید شمش، تولید مصنوعات طلاست به طوری که در آن زمان چیزی به نام طلای آب شده در بازار وجود نداشت.
وی ادامه داد: با افزایش عرضه طلای آب شده، رسته ای به همین نام در اتحادیه طلا ایجاد شده که متاسفانه غیرمتمرکز است و براساس ساختار مناسبی ایجاد نشده بلکه براساس یک نیاز و زمان بوده که فکر می کنم در آینده چالشی بزرگ در بازار طلا ایجاد کند.
محمدولی درباره خرید طلای آب شده بدون فاکتور و سند معتبر نیز تصریح کرد: امروز خریدار وقتی تصمیم می گیرد که برای حفظ سرمایه خود اقدام به خرید طلای آب شده کند، باید حتما سند معتبر دریافت کند و امروز در بازار اگر سراغ خرید طلای آب شده بروید حتما به شما فاکتور خواهند داد.
وی ادامه داد: البته حتما تعدادی سودجو در بازار حضور دارند که بخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و اتحادیه طلا و رسانه ها باید بیشتر برای آگاهی بخشی به مردم تلاش کنند.
محمدولی درباره اقدامات سودجویان در این زمینه خاطر نشان کرد: خریداران باید اول مطمئن باشند که واحد فروشنده حتما جواز کسب داشته باشد و دوم اینکه از دستگاه کارتخوانی که خرید از طریق آن انجام می شود، حتما باید به نام فرد و فروشگاه باشد و سوم اینکه در همان زمانی که خرید انجام شد، فیزیک جنس خریداری شده را تحویل گرفته شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0