تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۷
کد خبر : 3842

قرارداد گاز از ترکمنستان به‌ زودی امضا می شود

قرارداد گاز از ترکمنستان به‌ زودی امضا می شود

وزیر نفت با بیان اینکه به‌زودی قرارداد گازی میان ایران و ترکمنستان به امضا خواهد رسید، گفت: بر اساس این قرارداد واردات روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز از ترکمستان در همین ماه آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه، نهم خردادماه) در حاشیه دیدار خود با باتیر آمانوف، رئیس کنسرسیوم دولتی ترکمن‌گاز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز بالاترین مقام کشور ترکمنستان، سردار بردی محمداف با رئیس‌جمهوری ملاقات و گفت‌وگو می‌کند، اظهار کرد: خوشبختانه با آغاز دولت مردمی سیزدهم سوآپ گاز را طی قراردادی با جمهوری آذربایجان با حجم سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب آغاز کردیم و با توافق طرف‌ها یک سال پیش حجم سوآپ گاز حدود دو برابر شد.

افزایش سهم تجارت گازی در منطقه

وی ادامه داد: به‌زودی قرارداد واردات گاز ایران از ترکمنستان امضا می‌شود که بر اساس آن ایران از همین ماه (خرداد) واردات روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز را آغاز می‌کند. ترکمنستان چهارمین کشور دارنده منابع گازی جهان است و ایران هم ظرفیت دریافت روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون مترمکعب گاز را به‌منظور واردات و انتقال در مرزهای خود دارد، از این رو بنا داریم سهم تجارت گازی (سوآپ، ترانزیت، خرید و فروش) خود در منطقه را افزایش دهیم، این موضوع می‌تواند برای هر دو کشور مزایای زیادی به همراه داشته باشد.

بدهی گازی ۱.۶ میلیارد دلاری دولت قبل به ترکمنستان تسویه شد

وزیر نفت با اشاره به بدهی قدیمی ایران به ترکمنستان بابت واردات گاز تصریح کرد: هم‌اکنون اصل بدهی یک میلیون و ۶۵۰ میلیون دلاری که مربوط به دولت گذشته بوده است از سوی دولت سیزدهم با مشارکت بانک مرکزی ایران به‌صورت کامل پرداخت شد. این موضوع یکی از اصلی‌ترین محورهای بین دو کشور در حوزه انرژی بود.

امضای اسناد همکاری ایران و ترکمنستان در حوزه انرژی

اوجی با یادآوری اینکه با واردات گاز از ترکمنستان شاهد تقویت فشار شبکه گازی در شمال شرق کشور خواهیم بود، یادآور شد: امروز در مذاکرات خود با طرف ترکمنستانی در زمینه توسعه میدان‌های نفت و گاز و صدور خدمات فنی و مهندسی مذاکرات مطلوبی داشتیم که اسناد این تفاهم‌ها بعدازظهر امروز در حضور رؤسای‌جمهوری دو کشور امضا خواهد شد.

افزایش ۳۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعبی گاز در سال ۱۴۰۲

وی با تأکید بر اینکه وزارت نفت برای مقابله با ناترازی حدود روزانه ۲۴۰ میلیون مترمکعبی گاز در کشور راهکارهای زیاد و مختلفی را در پیش گرفته است، اظهار کرد: در حوزه افزایش تولید گاز خوشبختانه قراردادهای خوبی در زمینه توسعه میدان‌های گازی مستقل و مشترک امضا شده است، امسال نیز پیش‌بینی می‌کنیم ۳۰ تا ۴۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده شود، در همین حال شتاب‌بخشی به اجرا پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز از آغاز دولت سیزدهم به‌طور جدی به‌ویژه در منطقه شمال شرق در دستور کار قرار گرفته است. به علت نبود سرمایه‌گذاری در حوزه ذخیره‌سازی در سال‌های اخیر به‌ویژه در مناطق بزرگ مصرفی کشور در فصول سرد سال با مشکل ناترازی گاز روبه‌رو هستیم.

وزیر نفت همپوشانی (لوپ کردن) خطوط لوله انتقال گاز، احداث خطوط لوله تقویتی و ذخیره‌سازی گاز در تأسیسات روسطحی را از دیگر اقدام‌های وزارت نفت برای جبران ناترازی گاز برای نیروگاه‌ها در کشور اعلام کرد و گفت: در ۲۰ ماه اخیر با مدیریت مطلوب همکارانم در بخش‌های مسکونی و نیروگاهی کشور مشکل قطعی گاز نداشته‌ایم، همچنین با تعمیرات اساسی تأسیسات گازی در فصل گرم امسال امیدواریم مشکلی در تأمین و توزیع گاز کشور به‌ویژه در بخش خانگی نداشته باشیم.

آمادگی ۱۰۰ درصدی وزارت نفت برای پر کردن مخازن ذخیره‌سازی گاز

اوجی با اشاره به شیوه‌نامه ابلاغ‌شده در زمینه احداث مخازن روسطحی ذخیره‌سازی گاز در مجاورت صنایع عمده همچون نیروگاه‌ها تصریح کرد: وزارت نفت آمادگی کامل برای پر کردن مخازن گاز مایع (ال‌پی‌جی)، گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) و اس‌ان‌جی تا شهریورماه را دارد. با توجه به اینکه سوخت ۹۵ درصد نیروگاه‌های کشور از طریق گاز تأمین می‌شود، وزارت نفت آمادگی لازم برای تأمین و تحویل روزانه بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز به این نیروگاه‌ها را در اوج مصرف دارد.

یک بشکه میعانات گازی هم روی آب نداریم

وی به وجود بیش از ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی ذخیره شده در بیش از ۳۰ فروند نفتکش در خلیج فارس در زمان آغاز به‌کار دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: امروز خوشبختانه با توجه به ایجاد مقاصد تازه صادراتی، افزایش دیپلماسی انرژی و ایجاد تنوع در مصارف داخلی حتی یک بشکه میعانات گازی روی آب نداریم، این در حالی است که پیش از این در دولت گذشته سالانه ۴۵۰ میلیون دلار هزینه اجاره این کشتی‌ها پرداخت می‌شد. شایان ذکر است که هم‌اکنون ایران روزانه ۷۶۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌کند.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار شانا درباره نشست پیش روی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در هفته آینده گفت: خوشبختانه طی ماه‌های اخیر اعضای اوپک‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک) و اوپک در همه زمینه‌ها با یکدیگر همکاری‌های سازنده‌ای داشته‌اند. اعضای اوپک در کنار کشورهای غیر اوپک با کاهش عرضه نفت به تعادل قیمت در بازارهای جهانی کمک شایانی کردند.

تأثیر زیاد تصمیم آینده اوپک‌پلاس بر بازار نفت

اوجی با اشاره به حضور کارشناسان فنی جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیسیون اقتصادی اوپک تصریح کرد: امیدواریم در نشست‌های وزارتی هفته آینده اوپک و اوپک‌پلاس تصمیم‌های مطلوبی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نفت گرفته شود. هنوز جمع‌بندی خاصی وجود ندارد، اما به هر حال بی‌شک تصمیم‌های اوپک‌پلاس آثار زیادی روی بازار می‌گذارد. در این دوره اتفاق‌نظر مطلوبی میان اعضای اوپک وجود دارد و ایران همواره از تصمیم‌های اوپک و ائتلاف اوپک‌پلاس نیز حمایت و پشتیبانی خواهد کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.