پرفسور محمدشریف ملک زاده سخنران ویژه مراسم،همایش ملی توانمندی ها و چشم انداز شرکت های دانش بنیان؛
نقش دانشبنیان ها در اقتصاد ایران نیم درصد است
به گزارش اقتصادی برتر، محمد شریف ملکزاده رییس سازمان گردشگری حلال در دومین همایش ملی توانمندیها و چشمانداز شرکتهای دانشبنیان که با حضور حسن قشقاوی نماینده مجلس شورای اسلامی و اساتید دانشگاهی در مرکز همایشهای صدام سیما برگزار شد، گفت: با توجه به عنوان این گردهمایی ابتدا باید به واقعیت های جامعه بپردازیم تا بتوانیم نقشه راه مناسبی ترسیم کرد. به عبارتی نمی توان با حرف و شعار به موفقیت دست یافت. او افزود: در حوزه شرکتهای دانش بنیان فعالیت می کنیم که نقش فناوری در آن اهمیت بالایی دارد. در موقعیت کنونی شاخص خدمات برخط ایران در سطح منطقه و بینالمللی پایین تر از میانگین است.
همچنین در زیرشاخص های الکترونیکی رتبه ایران در منطقه و جهانی پایین تر است.ملک زاده تصریح کرد: سرعت ایران نسبت به میانگین جهانی پایین تر است. طبق دادههای بینالمللی در ۲۰۲۴ میانگین سرعت دانلود در پهن پاند سیار حدود ۵۰ مگابایت در ثانیه و دانلود در پهن پاند ثابت حدود ۹۱ مگابایت در ثانیه است. اما در ایران سرعت دانلود در پهن پاند سیار حدود ۳۲ مگابایت در ثانیه و دانلود در پهن پاند ثابت حدود ۱۳ مگابایت در ثانیه است. در سطح جهانی میانگین سرعت آبرود دانلود در پهن پاند سیار حدود ۱۱ مگابایت در ثانیه و در پهن پاند ثابت حدود ۴۳ مگابایت در ثانیه است.
در ایران میانگین سرعت آبرود دانلود در پهن پاند سیار حدود ۹ مگابایت در ثانیه و در پهن پاند ثابت حدود ۳ مگابایت در ثانیه است. رییس سازمان گردشگری حلال اظهار کرد: با توجه به اینکه در انقلاب صنعتی جهان هستیم و توسعه صنعت بر مبنای هوش مصنوعی است به همین دلیل باید بسترهای لازم فراهم شود. در حال حاضر مسیولان عددهای درباره دانش بنیان ها ارائه میدهند که چندان با واقعیت همخوانی ندارد. در حال حاضر دانشبنیان ها در ایران حدود نیم درصد اقتصاد را پوشش میدهند در حالی که در کره جنوبی نقش دانشبنیان ها در اقتصاد ۲۹ درصد است. همچنین میانگین ۱۰ کشور توسعه یافته حدود ۲۰ درصد است. یعنی سهم شرکتهای دانشبنیان در کشورهای توسعهیافته ۴۰ برابر ایران است.
او افزود: درحالی سهم دانشبنیان ها در تولید ناخالص داخلی نیم درصد است که در سند چشمانداز در سال ۱۴۰۴ سهم دانشبنیان ها در تولید ناخالص داخلی باید به ۵۰ درصد میرسید. به عبارتی ۱۰ درصد باید سهم صنایع پیشرفته و مابقی برای سایر صنایع در نظر گرفته شده بود.
برای دستیابی به این هدف پژوهش و آموزش و افزایش ظرفیت آموزش تکمیلی از مقدمات تحقق این هدف است.این استاد دانشگاه گفت: براساس اطلاعات مرکز تحقیقات کشور سهم پژوهش در پایان برنامه پنجم باید به پنج درصد میرسید اما سهم بودجه برای این بخش کمتر از نیم درصد بود. در حالی که در ژاپن، کره جنوبی و سوئد. سهم بودجه برای پژوهش ۳ درصد و در چین و آمریکا حدود ۲ درصد از بودجه به این بخش اختصاص داده شده است.او افزود: در کشورهای خلیج فارس صندوق ذخیره ارزی تشکیل شده که ۴ تریلیون دلار سرمایه دارد که به اندازه بانک جهانی عملکرد دارد. بسیاری از شرکتهای فناوری جهان قصد کسب سهمیه از این صندوق هستند. صندوق ابوظبی ۹۶۸ میلیارد دلار، عربستان ۹۲۵ میلیارد دلار ، کویت ۸۴۶ میلیارد دلار و قطر ۵۱۰ میلیارد دلار در این بخش ذخیره دارند. این کشورها قصد دارند با سرمایهگذاری گسترده در هوش مصنوعی تکثر در تولید محصولات خود ایجاد کنند.
لازم به ذکر است پرفسور محمدشریف ملک زاده (زاده شهرستان زابل استان سیستان و بلوچستان) دارای مدرک فوق دکترای مدیریت و دانشیار دانشگاه و تا پایان دولت نهم رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران بود. وی پیشتر عهدهدار مناصب دولتی مختلفی نیز بوده است. از آن جمله میتوان به پستهایی، چون مشاور رئیسجمهور، مشاور وزیر امور خارجه، دستیاری ویژه وزیر امورخارجه، معاونت اداری و مالی وزارت امور خارجه، دبیرکل امور ایرانیان خارج از کشور و … نیز اشاره داشت.
پرفسور ملک زاده همچنین ریاست مرکز تحقیقات و مطالعات علوم انسانی- اسلامی و ریاست کارگروه گردشگری کمیسیون چشمانداز و نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشته است. وی در حال حاضر رییس سازمان جهانی گردشگری حلال و عضو اتحادیه بین المللی روسای دانشگاههای جهان است.
تئوری پردازیهای پروفسور محمدشریف ملک زاده در بخش گردشگری و ثبت اولین اختراع او در این صنعت، اتحادیه بین المللی رؤسای دانشگاههای جهان را مجبور کرد تا به این محقق ایرانی، عنوان «بنیانگذار و پدر علم مدیریت نوین گردشگری جهان» را اعطا کند.
برچسب ها :پروفسور ملک زاده
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0