تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
کد خبر : 3701

کاهش ۱.۸ میلیارد متر مکعب گازسوزی در پارس جنوبی

کاهش ۱.۸ میلیارد متر مکعب گازسوزی در پارس جنوبی

مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز از کاهش ۱.۸ میلیارد متر مکعب گازسوزی در پارس جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی محمدحسینی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در نشست فرصت‌های سرمایه گذاری در شرکت ملی گاز ایران در زنجیره ارزش با تمرکز بر هوشمندسازی، بهینه سازی و ذخیره سازی به همت خانه گاز، در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: در سال گذشته شرکت ملی گاز توانست رتبه سوم تولید گاز جهان را کسب کند و عدد تولید گاز خام ایران در سال گذشته ۲۹۱ میلیارد مترمکعب بوده است که ۲۷۰ میلیارد متر مکعب گاز شیرین به شبکه ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی در صنعت گاز تزریق شده است.

وی ادامه‌داد: از این میزان، ۲۴۰ میلیارد متر مکعب گاز مصرف شده که ۷۲ میلیارد متر مکعب در نیروگاه‌ها، ۱۰۴ میلیارد متر مکعب در بخش خانگی و تجاری، ۲۵ میلیارد متر مکعب در صنایع عمده، ۲۳ میلیارد متر مکعب به عنوان خوراک و سوخت پتروشیمی و هشت میلیارد متر مکعب در بخش حمل و نقل به مصرف رسیده است.

مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز اضافه کرد: سال گذشته بیش از یک‌هزار کیلومتر خط لوله جدید به بهره برداری رسید و ۲.۷ میلیارد متر مکعب ذخیره سازی در شوریجه و سراجه بوده نیز در سال گذشته انجام شده است.

محمد حسینی ادامه داد: تأمین ۸۰ درصد سوخت نیروگاه‌ها بر عهده شرکت ملی گاز ایران است که سال گذشته چهار میلیارد متر مکعب افزایش تولید گاز ترش در کشور انجام شده است.

وی ادامه‌داد: در زمستان سال گذشته و در ایام اوج مصرف، روزانه ۸۶۵ میلیون متر مکعب گاز سبک تحویل خطوط شد.

محمدحسینی با بیان اینکه سال گذشته گازهای فلر در مجموعه پارس جنوبی تعیین تکلیف شد، اضافه کرد: میزان گازسوزی در پارس جنوبی ۳.۲ میلیارد متر مکعب بود که با اقدامات انجام شده به ۱.۸ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرد و گاز سوزی در پارس جنوبی کاهش داشته است.

مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز خاطر نشان کرد: سال گذشته بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت (که حاصل از فروش اتان و ال پی جی بود)، صرف سرمایه گذاری در بخش‌های خدمت رسانی و زیرساخت‌ها شد. مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران توضیح داد: در سال جاری ۵۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این زمینه خواهد شد، البته محدودیت منابع مالی و در دسترس بودن برای شرکت حائز اهمیت است و در برنامه هفتم توسعه صنعت گاز نیاز به ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد.

محمدحسینی تاکید کرد: از این میزان حدود ۲۰ میلیارد دلار فرصت‌هایی است که با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران قابل تحقق است.

وی ادامه داد: اصلاحیه‌های مصوبه‌های قبلی شورای اقتصاد و شیوه نامه‌ای که به‌تازگی وزیر نفت ابلاغ کرد با هدف پیک سایی و رفع محدودیت در صنایع عمده انجام شده است و رونمایی از شیوه نامه ذخیره‌سازی روزمینی گاز و واردات ال ان جی را در این جلسه خواهیم داشت و در این راستا فراخوان گسترده‌ای انجام شده است.

مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز اضافه کرد: فرصت‌های سرمایه گذاری به‌طور عمده مشتمل بر بحث‌هایی در راستای شبکه خطوط انتقال است که شروع آن را امسال خواهیم داشت و سرمایه گذاران می‌توانند در آنها حضور پیدا کنند.

محمد حسینی افزود: مهمترین این طرح‌ها خط ۱۱ سراسری است که به‌طول تقریبی یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر با سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری آغاز می‌شود.

وی خاتمه اضافه کرد: طرح ذخیره سازی در «یورتشا» تا ۲۳۰ میلیون متر مکعب و در گنبد نمکی «نصرآباد» کاشان ۵۰۰ میلیون متر مکعب به برداشت در اوج مصرف کمک می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.