به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت؛ هوشنگ فلاحتیان امروز (شنبه، ۳۰ اردیبهشتماه) در روز پایانی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی با خبرنگاران گفت: در طول چهار دهه گذشته تعداد سازندگان و پیمانکاران فعال صنعت نفت افزایش یافته است و در بسیاری از بخشها به خودکفایی دست یافتیم که با پررنگ شدن حضور شرکتهای دانشبنیان در سالهای آینده شاهد خودکفایی کامل در عرصه فعالیتهای مربوط به صنعت نفت در بالادست و پاییندست، پتروشیمی، پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها خواهیم بود.
وی افزود: در حوزه ساخت داخل پل ارتباطی مطلوبی میان معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با شرکتهای سازنده شکل گرفته، همچنین فهرست تجهیزات مورد نیاز تهیه شده و در اختیار شرکتهای داخلی قرار گرفته است.
معاون برنامهریزی وزیر نفت با بیان اینکه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات با کمک مؤسسهها و بانکهای عامل در اختیار شرکتهایی که در حوزه تکمیل زنجیره ارزش فعالیت میکنند، قرار داده میشود، گفت: فعالیت برای بهینهسازی مصرف انرژی، اقدام به تولید ساخت داخل بار اول در کشور، فعالیتهایی که درباره جمعآوری گازهای مشعل انجام میشود، تماماً حمایت و پشتیبانی میشوند.
گره احداث پالایشگاههای جدید باز میشود
فلاحتیان در پاسخ به پرسشی درباره اهداف تعریفشده برای صنعت نفت در چشمانداز برنامه هفتم توسعه بیان کرد: در طول یک سال اخیر نشستها و هماهنگیهای پرشماری انجام شد و تلاش کردیم آن چیزی که در قالب لایحه دولت در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد، در آینده نزدیک در بخش انرژی رافع مشکلات آینده کشور باشد که در صورت تصویب آن در همه عرصهها شاهد موفقیتی خیرهکننده باشیم.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه ظرفیتهایی مبنی بر دستیابی به یک ظرفیت بالاتر برای سرمایهگذاران غیردولتی از طریق صندوق توسعه ملی پیشنهاد شده است با تعیین حوالههای نفتی به سرمایهگذارانی که برای احداث پتروپالایشگاهها وارد صحنه میشوند، کمک کنیم، بنابراین امیدواریم گره احداث پالایشگاههای جدید در برنامه هفتم توسعه باز شود و شاهد پیشرفت قابلتوجه عملیات اجرایی این پروژهها باشیم.
معاون برنامهریزی وزیر نفت به افزایش مقدار نفت تولیدی در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و با بیان اینکه به موازات این افزایش، در دیگر بخشها از جمله تولید گاز و میعانات گازی و تولید محصولات پتروشیمی نیز شاهد افزایش قابلتوجهی خواهیم بود، بیان کرد: در قالب برنامه هفتم هدفگذاری شده است که تولید نفت خام و میعانات گازی افزایش یابد و به موازات آن افزایش تولید گاز را داشته باشیم که بتوانیم بخشی از این ناترازیها را هم جبران کنیم.
فلاحتیان بیان کرد: در این لایحه قانونی برای وزارت نفت تکلیفی دیده شده است که در صورت تصویب آن، مقدار ذخیرهسازی گاز نسبت به شرایط کنونی، معادل ۵ درصد مصرف گاز کشور میشود. هماکنون ۳ میلیارد مترمکعب ذخیرهسازی از طریق میدانهای گازی شوریجه و سراجه انجام میشود که بر اساس پیشبینیهای در نظر گرفته شده رقم ذخیرهسازی به ۱۲ میلیارد مترمکعب برسد. به این معنا که ما میتوانیم بخش قابلتوجهی از گاز را در ۶ ماه نخست سال ذخیرهسازی و در زمستان و زمان برودت هوا از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در بخشهای دیگر نیز برای اینکه فعالیتهای شرکت ملی نفت ایران نسبت به گذشته پررونقتر باشد، مشوقهایی را مازاد بر بودجه در نظر گرفتیم. تسهیلاتی در اختیار شرکت ملی نفت قرار میگیرد که در صورت تصویب این لایحه از سوی مجلس شورای اسلامی در آیندهای نزدیک بیشتر درباره آن صحبت خواهم کرد.
معاون برنامهریزی وزیر نفت یادآور شد: نگاه وزارت نفت به برنامه هفتم توسعه نگاهی است که در قالب آن در طول اجرای این برنامه شاهد افزایش تولید نفت، تولید میعانات و گاز، همچنین تولید محصولات پتروشیمی خواهیم بود، مضاف بر آنکه طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی نیز بیشازپیش مورد توجه قرار میگیرد. طرحهای ذخیرهسازی گاز نسبت به گذشته افزایش مییابد و زمینه برای سرعتبخشی به طرحهای پالایشگاهی هم بیشازپیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سال پررونق برای طرحهای بهینهسازی
فلاحتیان بر لزوم توجه بیشتر به تحقق طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی تأکید کرد و گفت: ما در کشور متأسفانه در زمینه شدت مصرف انرژی وضع مناسبی نداریم و جزو کشورهایی هستیم که در طول سالهای گذشته همواره شدت مصرف انرژی در کشور افزایش داشته است.
وی افزود: بهینهسازی مصرف انرژی در کشور ما مسئلهای فرابخشی است و متولی واحدی هم ندارد. این بدان معناست که وزارت نفت انواع فرآورده را تولید میکند و بعضی از صنایع هم هستند که مصرف میکنند و ارتباطی با وزارت نفت ندارند، از جمله صنعت خودروسازی.
معاون برنامهریزی وزیر نفت تصریح کرد: بیش از ۲۰ میلیون بخاری در اماکن مختلف در کشور ما استفاده میشود که بازده این بخاریها زیر ۵۰ درصد است، یعنی اگر با یک حرکت جهادی این بخاریها تعویض شود، یا خط تولید بخاریها را مشروط کرد به اینکه بخاریهای با بازده بالا تولید کنند، حداقل میتوان شاهد موفقیتهایی خیرهکننده در این عرصه بود.
فلاحتیان اظهار کرد: برای فاز نخست بیش از ۴ میلیون بخاری با حمایتهای دولت تعویض خواهیم کرد و به ازای هر بخاری که تعویض میشود، دولت ۳۵۰ تا ۳۹۶ دلار پول بلاعوض در قالب ماده ۱۲ پرداخت میکند.
وی اظهار کرد: در حوزه صنعت خودرو بهطور حتم باید بازنگری و خودروهایی تولید شود که مصارفشان معاینه فنی شوند، مصرف کنونی بنزین و نفتگاز در ناوگان درونشهری و برونشهری باید بازنگری شوند و تولیدات داخلی با استانداردهای جهانی صورت بگیرد.
معاون برنامهریزی وزیر نفت با بیان اینکه در ساختار مدیریت بهینهسازی مصرف انرژی باید بازنگری شود، گفت: قانونگذار در ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر ظرفیت مناسبی ایجاد کرده که هرکسی در مصرف سوخت صرفهجویی کند معادل سوخت صرفهجوییشده را در اختیارشان قرار دهیم.
فلاحتیان افزود: هماکنون حدود ۳۶ میلیارد دلار مصوبه شورای اقتصاد برای اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی داریم و آسیبشناسی کردیم و دیدیم سرمایهگذاران عامل صرفهجویی سرمایه اولیه را ندارند تا راهکارهای بهینهسازی را انجام دهند، بنابراین باید سرمایه اولیه برای اجرای این طرحها داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای عبور از این مسئله پیشنهاد دادیم در قالب برنامه هفتم توسعه، صندوق بهینهسازی مصرف انرژی راهاندازی شود تا سرمایهگذارانی که عامل صرفهجویی هستند، بتوانند تسهیلات دریافت و این طرحها را اجرایی کنند. بنابراین امسال را میتوان در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی سال پررونقی دانست و شاهد فعالیت بیشتر در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی بود و این مقدمهای برای موفقیتهای بیشتر در این حوزه باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0