به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاهمیرزایی، مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی در حاشیهای هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست با بیان اینکه اکنون صنعت پتروشیمی بالنده ترین صنعت در صنایع دنیاست و در رتبه اول قرار دارد، گفت: پس از پیروزی انقلاب از ۱.۵ میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی به ۹۲ میلیون تن تولید رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب صنعت پتروشیمی ایران کاملاً وابسته بود گفت: امروز برای تولید محصولات پتروشیمی ۱۰۰ در صد بی نیازیم به طوریکه امروز در طراحی و اجرای پروژه و بهره برداری و راه اندازی در خط مقدم دانش روز قرار داریم.
وی افزود: در حوزه کالا و تجهیزات عمده و ماشینهای دوار و سانتریفیوژها تماماً از تولید داخل استفاده میشود و ما آمادهایم نیاز فنی و مهندسی دیگر کشورها را نیز تأمین کنیم.
مدیر عامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی با تاکید بر لزوم بومی سازی کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، گفت: بعد از طی یک مسیر ۱۱۰ ساله در صنعت نفت امروز توانستهایم کاتالیست مورد نیاز را در کشور داخلی سازی کنیم.
وی با بیان اینکه پرهیز از خام فروشی و حرکت به سمت زنجیره نهایی در دستور کار ما قرار گرفته است خاطرنشان کرد: سیاستهای اتخاذ شده در حوزه سرمایه گذاری منجر به این شد که دهها میلیارد تومان تفاهم نامه تبدیل به قرارداد شود و بخشی نیز در مرحله امضای قرار دارند و بزودی تبدیل به پروژه سرمایه گذاری خواهند شد.
شاهمیرزایی با اشاره به پروژههای صنعت پتروشیمی در برنامههای توسعه گفت: برای تکمیل زنجیره ارزش، طرحهای توسعهای در دستور کار داریم تا بتوانیم محصولات جدید را در سبد تولیدات خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه پارسال نیاز صنایع را از طریق بورس کالا تأمین کردیم، خاطرنشان کرد: معادل ۱۰ میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمی را از طریق سامانه بورس کالا به صنایع عرضه کردیم.
شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه تولید محصولات متنوع مورد نیاز صنایع مختلف در کشور در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت: بر اساس بررسیها، ۶۳ درصد واحدهای صنایع تکمیلی مشکل تأمین سرمایه در گردش داشتند که شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از سیاست فروش اعتباری محصولات به این شرکتها کمک کرد و دهها هزار میلیارد تومان از این طریق برای این صنایع تأمین شد.
وی افزود: بر این اساس، ۲۸ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی بهصورت اعتباری هدیه شرکتهای پتروشیمی بر اساس تکلیف شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پنج ماه اخیر بوده است که تحول بزرگی را در واحدهای تکمیلی ایجاد کرده است.
به گفته وزیر نفت در این مسیر، صنعت پتروشیمی شاگرد اول صنایع دیگر شد و قرار است این شیوه در دیگر صنایع الگو شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه تکمیل زنجیره ارزش بهعنوان برنامهمحوری و اصل تخلفناپذیر در دستور کار قرار دارد و همه بخشها ملزم برای پیگیری آن هستند، اظهار کرد: باید در همه بخشهای صنعت پتروشیمی از کاتالیست، آغازگر و جاذبها تا کالا و تجهیزات و مراحل بهرهبرداری برای داشتن صنعتی پویا و چرخه کامل صنعت، خودکفا باشیم.
وی خاطر نشان کرد: برنامه فعالیت در پتروشیمیهای فراسرزمینی به جد پیگیری میشود و موفقیتهای خوبی در این باره ثبت شده است. با گسترش روابط با کشورهای همسایه و همسو، دیگر کشورها خواستار تأمین کاتالیستها و تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز از ایران شدهاند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: خاموشی فلرهای اندک در پتروشیمیها و مدیریت کربن را از جمله برنامههای زیست محیطی که در دستور کار است و بیش از نیمی از فضای صنعت پتروشیمی به فضای سبز اختصاص داده شده است و پسابها در مجتمعهای پتروشیمی بازیافت و بهعنوان آب صنعتی در واحدها استفاده میشود.
شاهمیرزایی در پاسخ به سوالی مبنی بر درباره جایگاه صنعت پتروشیمی در منطقه و جهان اظهار کرد: صنعت پتروشیمی ایران ۲۸ درصد ظرفیت پتروشیمی منطقه و ۲.۷ درصد ظرفیت پتروشیمی جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته صنعت پتروشیمی ایران بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار محصول پتروشیمی را به بازارهای جهانی صادر کرده است، افزود: محصولات عرضهشده به بازارهای جهانی مازاد بر نیاز داخل است، چراکه اولویت صنعت پتروشیمی تأمین نیاز داخلی بهمنظور تکمیل زنجیره ارزش است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم ۱۴.۵۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما عرضه کنیم، همچنین ۱.۵ میلیارد دلار نیز به تأمین کالا و تجهیزاتی که در داخل کشور قادر به تولید آن نبودیم، اختصاص داده شد.
شاهمیرزایی با بیان اینکه امکان دارد امسال صادرات محصولات پتروشیمی بهدلیل اولویت عرضه اعتباری محصولات به بنگاههای داخلی کاهش یابد، تصریح کرد: بنابراین درست است که از نظر آماری صادرات محصولات پتروشیمی امسال افزایشی نخواهد بود، اما اثر عرضه اعتباری محصولات در تولید صنایع تکمیلی و صادرات آنها نمایان میشود.
وی در زمینه ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی و ظرفیت تولید پلیمر تا پایان دولت سیزدهم اظهار کرد: ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی هماکنون سالانه ۹۲ میلیون تن و تولید واقعی ۷۲ میلیون تن است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه عملکرد تولید صنعت پتروشیمی با ظرفیت نصبشده به دلایل گستردگی صنعت پتروشیمی ایران و بروز مشکلاتی از جمله تأمین خوراک، برخی نوسانات اقتصادی، تعمیرات اساسی، متفاوت است، افزود: صنعت پتروشیمی ایران در سال ۱۴۰۰ تولید ۶۵.۴ میلیون تن را ثبت کرد و سال ۱۴۰۱ با ظرفیت نصبشده نزدیک به ۹۰ میلیون تن، ۷۰ میلیون تن تولید واقعی بود که فاصله میان ظرفیت نصبشده و تولید واقعی به دلیل تعمیرات اساسی، تأمین خوراک در فصل زمستان و درگیر بودن بیش از ۲۲ استان کشور با برودت هوا بود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه هماکنون نزدیک به ۸.۸ میلیون تن انواع پلیمر در کشور تولید میشود، اظهار کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار است ظرفیت تولید پلیمر به ۱۹ میلیون تن افزایش یابد که تمام این ظرفیت از سوی بخش خصوصی اجرا خواهد شد.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی انجامشده تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت تولید پلیمر به ۱۱ میلیون تن میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مذاکرات انجام شده با سفرای عربستان و ژاپن در طول برگزاری نمایشگاه ایرانپلاست، اظهار کرد: سیاست دولت سیزدهم توسعه دیپلماسی با کشورهای همپیمان بهویژه کشورهای اسلامی، دوست و همسایه است. از این رو پیمانهای منطقهای که در این دولت منعقد شده است میتواند بهسرعت در بازارسازی صنعت پتروشیمی ایران مورد استفاده قرار گیرد، ضمن اینکه به تشویق سرمایهگذارانی میپردازد که تمایل به حضور در ایران دارند.
شاهمیرزایی با اشاره به حضور ۲۰ سفیر در آئین افتتاح هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست ادامه داد: طی دو روز گذشته سفیر عربستان از نمایشگاه بازدید کرد و از نزدیک در جریان تحولات صنعت پتروشیمی قرار گرفت، ضمن اینکه مذاکرات خوبی میان ایران و طرف عربستانی انجام شد که نتایج آن بهزودی مشخص میشود.
وی همچنین به بازدیدهایی که تعدادی از سفرای اروپایی نیز از نمایشگاه ایرانپلاست داشتند، اشاره کرد و افزود: محور مذاکرات انجامشده مبنی بر زمینهسازی صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشورها، تبادل خدمات فنی و مهندسی و صدور کاتالیست ایرانی بوده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه بازدید سفرا از نمایشگاه ایرانپلاست حاکی از این است که ایجاد فضای ارعاب تحریم علیه ایران دیگر خریداری ندارد، گفت: دو کشور ایران و عربستان از ظرفیتهای بالایی در بخش پتروشیمی و نفت برخوردارند و انتظار توسعه روابط دو کشور را داریم، زیرا هر دو کشور از قدرتهای منطقه هستند و ما نیز یاد گرفتیم دوستانه در کنار یکدیگر باشیم.
شاهمیرزایی درباره همکاری صنعت پتروشیمی ایران با روسها نیز گفت: ما اعلام کردهایم سیاست ما این است که برای هر کشوری که بخواهد برای صنعت پتروشیمی ایران سرمایه بیاورد، فرش قرمز پهن کردهایم؛ چه عربستانیها، چینیها، اروپاییها یا روسها باشند. در شرایط کنونی نیز نشان دادیم میتوانیم با کمک یکدیگر مشکلات هم را رفع کنیم.
وی ادامه داد: ما هم گیرنده خدمات هستیم، هم صادرکننده آن، فعالان صنعت شیمیایی روس نیز تمایل به همکاری با ایران دارند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره پتروشیمی میانکاله نیز اظهار کرد: مجوزی که از ابتدا برای این مجتمع صادر شده بود با عنوان امیرآباد بود نه میانکاله. سازمان محیط زیست باید فرآیندهای مربوط به احداث مجتمع را صادر کند و ما بهعنوان شرکت ملی صنایع پتروشیمی ملزم هستیم در صورتی که دیگر مجوزها را دریافت کنند، تسهیلات لازم را به این مجتمعها ارائه کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0