تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۸
کد خبر : 5129

تولید نفت ایران بالا رفت؛ هم زنگنه شاکی هم سناتورهای آمریکایی

تولید نفت ایران بالا رفت؛ هم زنگنه شاکی هم سناتورهای آمریکایی

در حالی که موسسات بین المللی آمار و ارقامی از افزایش صادرات نفت و فرآورده های نفتی ایران در زمان تحریم ها منتشر کرده اند وزیر پیشین نفت تمامی آنها را دروغگو خوانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آمار مؤسسات معتبر خارجی، صادرات نفت ایران با روی کار آمدن دولت جدید ۲ برابر شده است خبرگزاری رویترز با استناد به گفته کارشناسان و داده‌های کشتیرانی می‌گوید، به رغم تحریم‌های ایالات متحده صادرات نفت خام و تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به بالاترین حد خود رسیده است. چرا که صادرات نفت ایران از زمان خروج آمریکا از توافق برجام در سال ۲۰۱۸ با تحریم روبه‌رو شد و میزان این صادرات که ۲.۵ میلیون بشکه بود، به زیر یک میلیون بشکه سقوط کرد.

رویترز به نقل از منابع یادشده و “یک منبع مطلع” نوشته است که در ماه میلادی گذشته، ایران به بالاترین رقم صادرات نفت خود پس از شروع تحریم‌ها رسیده و ۱.۶ میلیون بشکه نفت در بازارهای بین‌المللی فروخته است. این میزان با مقداری از میعانات نفتی و گازی که جمهوری اسلامی در بازارهای بین‌المللی به فروش می‌رساند، مجموعاَ به ۱.۹ میلیون بشکه می‌رسد.

طبق آخرین گزارش شبکه خبری بلومبرگ هم در گزارشی به بررسی روند صادرات نفت ایران از ابتدای سال جاری میلادی پرداخته است. این گزارش از رشد ۵۰ درصدی صادرات نفت و میعانات گازی ایران طی این مدت خبر داده است.

در حالی که صادرات نفت و میعانات گازی ایران در نخستین ماه سال جاری میلادی ۱.۲ میلیون بشکه در روز بوده این رقم در ماه اوت به رقم قابل توجه ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است که حاکی از رشد ۵۴ درصدی نسبت به ماه ژانویه (دی- بهمن) است.

ایران در ماه اوت ۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت خام و ۱۵۲ هزار بشکه در روز میعانات صادر کرده که بدین ترتیب کل صادرات نفت و میعانات گازی ایران در این ماه ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم بالاترین میزان صادرات نفت ایران در پنج سال گذشته یعنی از زمان خروج آمریکا از برجام می‌باشد.

همچنین طبق آخرین گزارش مؤسسه کپلر و ورتکسا، میزان صادرات نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار بشکه در روز بوده است و این عدد در ماه می سال ۲۰۲۳ به ۱.۶ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.

سناتورهای آمریکایی شاکی از افزایش صادرات نفت ایران

البته موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و صادرات نفت ایران بازتاب‌های دیگری را هم به دنبال داشت به طوری که نمایندگان دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به رغم تحریم‌ها خواستار توقیف محموله‌های نفتی ایران شده‌اند.

در حالی که صادرات نفت ایران به رغم تحریم‌های آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای، همچنان در حال افزایش است, سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا به یک سازمان دولتی فدرال اختیار توقیف محموله محموله‌های نفت و گاز ایران را بدهد.
جونی ارنست سناتور جمهوریخواه و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات، در نامه‌ای به بایدن گفتند که دفتر تحقیقات امنیت داخلی وزارت امنیت داخلی آمریکا بیش از یک سال است که قادر به توقیف یک محموله نفت ایران نبوده است.
سناتورها در نامه خود که به امضای ۱۰ سناتور دیگر نیز رسیده است، اعلام کرده اند که فعالیت دفتر تحقیقات امنیت داخلی وزارت امنیت داخلی آمریکا برای مصادره دارایی‌ها، به دلیل مسائل سیاسی در دفتر اجرایی وزارت خزانه داری, محدود شده است.

این سناتورها با اعتراف به دزدی آمریکا افزودند که از زمان فعال شدن برنامه دفتر تحقیقات امنیت داخلی وزارت امنیت داخلی آمریکا در سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۲۲۸ میلیون دلار نفت خام و نفت کوره ایران توسط آمریکا ضبط شده است.
سناتورها از بایدن خواسته اند تا به وزارت خزانه داری دستور دهد تا توقیف نفت ایران برای باقیمانده این سال مالی حمایت و تأمین مالی می‌شود و توضیح دهد که چرا هیچ بودجه‌ای برای توقیف محموله‌های نفتی ایران که اجرای آشکار تحریم‌های ایران است وجود ندارد.

یکی از دستیاران ارنست به خبرگزاری انگلیسی رویترز گفت: «در حالی که ایران کشتی‌ها را توقیف می‌کند، برنامه آمریکا برای توقیف محموله‌های نفتی ایران کاملاً رو به زوال است».

واکنش زنگنه به افزایش صادرات نفت ایران

با تمامی آمار و ارقام ارائه شده از مؤسسات بین المللی و حتی واکنش‌های اخیر سناتورهای آمریکایی بیژن نامدار زنگنه، وزیر سابق نفت به تازگی در مصاحبه‌ای عنوان کرد: در مورد آمار مربوط به فروش و صادرات نفت ایران فقط دروغ می‌شنویم گویا دروغ برای مسئولان دولت سیزدهم مالیات ندارد. این دروغ‌ها هر چقدر هم بزرگ باشند، باز هم مالیات ندارند. اکنون در مورد آمار مربوط به فروش و صادرات نفت ایران هم فقط دروغ می‌شنویم. بدون احیای برجام هم می‌توان صادارت نفت را بالا برد، اما بدون توافق با آمریکا این امر شدنی نیست.

اگرچه جواد اوجی وزیر نفت پاسخ مستقیمی به زنگنه نداد اما در صحبت‌های اخیر خود با اشاره افزایش تولید نفت گفت: توسعه ظرفیت پالایش و پتروپالایش نفت خام و میعانات گازی کشور قریب به ۳.۲ میلیون بشکه در روز است و نفت و میعانات گازی تولیدی خود را اکنون به‌صورت نفت خام صادر می‌کنیم.

به گفته وزیر نفت این خام‌فروشی افزون بر اینکه ما را از ایجاد ارزش افزوده بی‌نصیب می‌کند، در سال‌های اخیر پاشنه آشیل کشور و سبب آسیب‌پذیری کشور در حوزه تحریم‌ها شده است.

مؤسسات بین المللی دروغگو اند!

مؤسسات خارجی بدون هیچ وابستگی به وزارت نفت گواه افزایش صادرات نفت هستند اما وزیر پیشین نفت با این اظهارنظر اخیرش تمامی مؤسسات کپلر، ورتکسا، تانکر ترکرز، آژانس بین‌المللی انرژی، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، اویل پرایس، بلومبرگ، رویترز، مؤسسه SVB، پترولجستیک و … را متهم به دروغ‌گویی کرده است. موسساتی که در زمان تصدی زنگنه هم منابع موثق و قابل استناد برای آمار و ارقام نفتی بوده اند. حالا باید دید پشت پرده این اتهام چیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.