تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۶
کد خبر : 1436

نیاز به برنامه بلند مدت برای بهینه سازی مصرف گاز

نیاز به برنامه بلند مدت برای بهینه سازی مصرف گاز

صرفه جویی در مصرف آن هم برای گاز محدود به مردم و جامعه نمی‌شود بلکه دارای مسائلی است که باید از لحاظ زیر ساختی مورد توجه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صرفه جویی در مصرف آن هم برای گاز محدود به مردم و جامعه نمی‌شود بلکه دارای مسائلی است که باید از لحاظ زیر ساختی مورد توجه قرار بگیرد. به عنوان مثال زمانی که ساختمانی شروع به ساختن می‌شود با رعایت نکاتی از قبیل عایق کاری، تأسیسات ساختمان‌ها و حتی دوجداره کردن پنجره‌ها راهی برای گریز از هدر رفت انرژی است و همین موضوع بارها کارشناسان را به این واداشته است که نسبت به عدم رعایت موارد فوق مجوز ساخت و ساز ابطال شود یا اصلاً مورد تأیید قرار نگیرد تا از این طریق بتوان در مسیر صرفه جویی انرژی گام برداشت که در این راستا می‌توان به اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در ساختمان‌های جدید و بهسازی و نوسازی تمامی ساختمان‌های اداری و عمومی دولتی با هدف مصرف کمتر انرژی، سرمایه‌گذاری و بهبود راندمان نیروگاه‌های کشور با بهره‌گیری از تجهیزات و تکنولوژی‌های روز و تبدیل نیروگاه‌های حرارتی به سیکل ترکیبی و همچنین نوسازی و بهسازی شبکه انتقال برق، توسعه و نصب فراگیر کنتورهای هوشمند و قرائت از راه دور با قابلیت قطع و وصل گاز و برق به منظور مدیریت پرمصرف‌ها اشاره کرد.

اگر چه ارزان بودن حامل‌های انرژی در ایران باعث شده تا نه تنها مردم بلکه مسئولان امر نسبت به چنین اقداماتی بی توجه باشند و هر که به راه خود بروند، اما با تدابیری می‌توان از هدر رفت بیش از پیش گاز جلوگیری کرد. تعرفه پلکانی که دولت برای مشترکان پر مصرف در نظر گرفت یکی از راه‌های بازدارنده برای مردم باشد اما به عقیده برخی از کارشناسان امر این مساله تنها برای محدوده زمانی مشخصی کار ساز است و پس از مدتی به امری معمول تبدیل می‌شود.

البته مقولاتی که گفته شد چند راهکار برای بهینه سازی مصرف گاز است که عوامل دیگری هم بر آن تأثیر گذارند، به عنوان مثال جمع آوری مشعل‌های گازی می‌تواند راه حلی بلند مدت برای جلوگیری از ناترازی گاز است و باید به آن توجه ویژه ای داشت چرا که جمع‌آوری و استفاده از گازهای همراه به عنوان خوراک در پالایشگاه‌های گاز، می‌تواند بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب در روز به حجم تولید گاز طبیعی کشور اضافه کند.

صرفه جویی در دنیای امروز یکی از معیارهای سنجیدن میزان توسعه و پیشرفت کشورها نیز است که با یک نگاه کوتاه به سرانه مصرف در کشورهای پیشرفته اروپایی و ایالات متحده این موضوع را ملموس‌تر می‌کند، چرا که میزان مصرف گاز آنها در مقایسه با کشوری در حال توسعه مانند ایران، زمین تا آسمان تفاوت دارد. دلیل این کم بودن و بهینه بودن مصرف انرژی در کشورهای پیشرفته نیز استفاده از بروزترین تکنولوژی‌ها و رعایت نکات مهم برای صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفت انرژی و منابع طبیعی است.

از دیگر اقداماتی که می‌توان در این راستا به آن عمل کرد جایگزینی انرژی خورشیدی با تسهیلات مناسب است که مردم را به سمت استفاده از آن سوق دهد. جمع آوری بخاری‌ها بحثی که مدت زمانیست بر سر زبان‌ها افتاده است و هیچ آمار و ارقامی در رابطه با چنین اقدامی منتشر نشده است. مسأله‌ای که در صورت اجرایی شدن آن نیاز به وسایل کم مصرف گرمایشی وجود دارد و همچنین از دور خارج کردن وسایل گرمایشی فرسوده می‌تواند در این راستا تأثیر گذار باشد اما کافی نیست.

خبرنگار مهر در انتها اضافه می‌کند، با تمامی مقولاتی که گفته شد می‌توان جای خالی مدیریت صحیح را احساس کرد، مدیریتی که می‌تواند با اداره و اراده در این راستای بهینه سازی مصرف گاز گام برداشته و از اینکه ایران به عنوان یکی از دارندگان ذخایر عظیم دنیا به وارد کننده تبدیل شود جلوگیری کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.