تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۷
کد خبر : 3450

۳۴ پروژه صنعت آب و برق در خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد

۳۴ پروژه صنعت آب و برق در خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد

۳۴ پروژه عظیم آب و برق در استان خوزستان با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو افتتاح و به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو (پاون)، در نخستین سفر استانی “آیت‌الله رئیسی” رئیس‌جمهور و “علی‌اکبر محرابیان” وزیر نیرو در سال جدید به استان خوزستان در روزهای پایانی هفته جاری (هفتم و هشتم اردیبهشت)، ۳۴ پروژه صنعت آب و برق استان با اعتبار ۱۶.۸ هزار میلیارد تومان افتتاح و به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

بر این اساس، ۲۷ پروژه انتقال و فوق توزیع برق در خوزستان افتتاح می‌شود. این پروژه‌ها شامل ۲۳۸۹ مگاولت آمپر پست انتقال برق، ۱۲۸ کیلومتر مدار خطوط انتقال برق، ۲۵ مگاوات نیروگاه DG و ۴.۸ مگاوات بانک خازنی است که با سرمایه‌گذاری حدود ۸,۰۰۰ میلیارد تومان اجرا و به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

بهبود سطح ولتاژ و قابلیت مانور شبکه انتقال برق خوزستان، تعدیل بار شبکه، تأمین برق پروژه‌های صنعتی در کنار افزایش پایداری شبکه برق استان از جمله اهداف اجرای این پروژه‌هاست.

همچنین در این سفر، پست برق بهبهان به عنوان پروژه‌ای که برق مورد نیاز کارخانه NGL۹۰۰ شرکت مناطق نفت خیز جنوب را تأمین خواهد کرد، به بهره‌برداری می‌رسد؛ این پست برق با سرمایه‌گذاری ۲,۵۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

در نخستین سفر استانی رئیس جمهور و وزیر نیرو در سال ۱۴۰۲، در کنار بهره‌برداری از پروژه‌های صنعت برق، نیروگاه گازی دو کوهه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات در اندیمشک و واحد بخار غرب کارون با ظرفیت ۱۹۶ مگاوات در اهواز به بهره‌برداری می‌رسد.

علاوه بر آن، عملیات آبرسانی به ۱۷۴ روستای استان خوزستان در قالب طرح جهاد آبرسانی با حضور آیت‌الله رئیسی و علی‎اکبر محرابیان به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.

تعداد کل روستاهای مشمول این طرح در سراسر کشور را ۷۱۳۸ روستا است که از این تعداد ۷۶۶ روستا مربوط به روستاهای واقع در استان خوزستان می‌شود.

طرح جهاد آبرسانی تاکنون در ۴۵۱ روستای کل کشور در مدار بهره‌برداری قرار گرفت که از این میان ۱۷۴ روستا متعلق به استان خوزستان می‌شود.

در قرار داد با قرارگاه اما حسن مجتبی (ع)، ۶۴۰ روستا از محل محرومیت‌زدایی قرار گرفته است که این ۱۷۴ روستا بخشی از آن است. تاکنون مشکل آب شرب ۱۷۵۳ روستا در استان به صورت کامل برطرف شده است.

همچنین تصفیه‌خانه اضطراری آب شرب شوشتر با ظرفیت تأمین ۲۵ هزار مترمکعب آب شرب در شبانه‌روز به بهره‌برداری می‌رسد. این تصفیه‌خانه در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع به منظور تأمین آب پایدار و باکیفیت و تنوع بخشیدن به منابع تأمین آب شهرستان شوشتر طراحی و اجرا شده است.

اسکله آبگیر، دو واحد پیش ته نشینی، دو واحد زلال ساز، یک واحد دفع لجن، حوضچه مقسم، اختلاط سریع و فیلترهای تحت فشار از اجزای اصلی این تصفیه‌خانه است.

در این سفر، افتتاح پروژه تأمین آب و توسعه شبکه و ایستگاه پمپاژ به‌باشت و احداث خط انتقال برق به طول ۱۱ کیلومتر با هدف افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ آبیاری و اصلاح خط برق بنه‌باشت جهت اراضی شبکه آبیاری مدرن کشاورزی منطقه در دستورکار قرار می‌گیرد.

بهره‎برداری از طرح تأمین و انتقال آب به ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت لالی که موجب افزایش عملکرد و رونق محصولات کشاورزی و اشتغال پایدار در منطقه می‌شود از دیگر برنامه‎‌های اجرایی در این سفر استانی است.

همچنین تصفیه‌خانه آب شرب شیبان جهت ارتقای کمیت و کیفیت تأمین آب شرب مردم منطقه شیبان به بهره‌برداری می‌رسد.

لازم به توضیح است، آیت الله رئیسی تاکنون ۶ بار به استان خوزستان سفر کرده و بخش‌هایی از مشکلات این استان حل و فصل شده است که پیرو این سفرها تحولاتی را در حوزه آب خوزستان و پتروشیمی‌ها شاهد بودیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.